pil
Jørgen Nielsen
(1800/1801-1867)
Ane (Anne) Marie Simonsdatter
(1802-1872)
Niels Hansen
(1838-1899)
Mariane Marie Jørgensdatter
(1837-1897)
Hans Christian Sørensen Hansen
(1869-1954)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
Caroline Marie Pedersen

Hans Christian Sørensen Hansen

  • Født: 7 Feb. 1869, Kyndeløse, Kr. Hyllinge, Voldborg Herred, Roskilde amt
  • Ægteskab: Caroline Marie Pedersen den 10 Jul. 1897
  • Død: 18 Mar. 1954 i en alder af 85 år
Billede

  Medicinske notater:

Tidligere gik Kyndeløses børn i skole i Kirke-Hyllinge, men netop som Hans Christian Sørensen Hansen skulle begynde i skole, blev Kyndeløse skole indviet.
På grund af det dårlige ben fik Christian Hansen lov til at ride i skole. Han har senere fortalt, at det vakte en del opsigt og ikke mindst uro, når alle skolebørnene skulle klappe og hive i hesten.

Senere fik Christian Hansen lyst til at se sig om, og på baggrund af en stillingsannonce i avisen, søgte han til godset Hessel ved Grenå. Her startede han den 1. november 1891 som arbejdende landvæsenelev og kusk. Han var der i 1 år og fik følgende anbefaling:
K. Hansen -Søn af Gaardeier Hansen i Kyndeløse ved Roskilde- har opholdt sig her et Aar til 1. Nobr. 1892 som arbeidende Landvæsenselev. Hansen er et ordentligt Menneske som med Interesse fulgte de forskjellige Dele af Bedriften. Hans Spørgsmål var Vidne om, at han altid vilde være med, og at han tænkte over Tingene, og han opfattede godt, hvad han saae og hørte. Jeg har derfor en god tro til ham.
Hessel i Nobr. 1892 Lichtenberg.


Breinagergaard blev solgt ud af familien i 1909 til Lars Peder Christiansen. Lars Peder Christiansens datter Ingrid Christiansen blev senere gift med Eigil Boye Jensen, og de blev kendt i lokalområdet som beboere på Breinagergaard.

Som dreng fik han benedder (en kronisk betændelsestilstand i knogler) i den ene lårbensknogle, og det blev helbredt af en klog kone. Han fik noget salve til at smøre på benet og pludselig en dag gik der hul, og betændelsen løb ud. Han blev dog ikke mere rask, end at han resten af sit liv var dårligt gående.

Hvem den kloge kone var vides ikke med sikkerhed, men der var på samme tid en klog kone i Rye, der blev kaldt Karen Færgenielses. Der findes flere beretninger om Karen Færgenielses i Rye, der netop var kendt for at kurere benedder. Hun læste over de syge og gav dem smørelse i 2 sammenhængende muslingeskaller med hjem og meget mere. [1]


Billede

Hans blev gift med Caroline Marie Pedersen, datter af Jens Christian Pedersen og Ane Kirstine Nielsen, den 10 Jul. 1897. (Caroline Marie Pedersen blev født den 28 Maj 1878 i Tølløse sogn, Merløse Herred, Holbæk amt og døde den 12 Aug. 1949.)




Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 9 Sep. 2022 med Legacy 8.0 fra Millennia